Tuhat sanaa tai kuvaa?

Muutama vuosi siinä meni, mutta vihdoin päätin kääntää nettisivut Squarespace.com pohjalle. Vuosien leikkiminen wordpressin kanssa vaihtui käytettävyyteen ja helppouteen. Toki kustannusten nousu oli huomattava, mutta säästetty aika ja vaiva sen arvoista.

shell huoltoasema jyväskylän keskustassa matkakeskuksella.

Blogi

Mitä sitten näillä sivuilla tulee olemaan? Loistava kysymys ilman sen ihmeellisempää vastausta. Tätä blogia yritän vihdoin kirjoitella tasaisin väliajoin, sekä lisäillä valokuvia sitä mukaan kun niitä tulee otettua. Yhtenä suurimmista ongelmista/haasteista blogin suhteen tulee olemaan suomenkieli. Puhun kyllä keski-suomea äidinkielenäni, mutta olen aina tykännyt kirjoittaa englanniski pidemmät tekstit. Ei sillä, että kielioppi silläkään kielellä hallussa olisi, mutta kielenä Suomi on tuntunut aina kankealta kirjoitus käyttöön.

Kouluaikoina tutuksi tuli ongelma jossa milloin mistäkin aiheesta piti kirjoittaa aukeaman verran tekstiä, ja itselle asian kuvailuun suomeksi riitti kaksi lausetta. Yritä siinä nyt sitten jaaritella kuulostamatta siltä, että jaarittelee.

Ottaen myöskin huomioon, että monesti aiheeni liittyvät politiikkaan ulkomailta tai populaarikulttuuriin, jota lähinnä kulutan englanniksi, on niistä kirjoittaminen myöskin englanniksi helpompaa. On helpompi olla kaunopuheinen ja saada teksti sujuvammaksi englanninkielellä.

Aihealueina voi oikeastaan odottaa mitä vaan. Kirjoitan tasan siitä mikä milloinkin kiinnostaa tai jos nyt jossain välissä sattuu olemaan jotain sanottavaa.

Jyväskylässä mattilanniemen silta kuvattuna talvella jolloin sulanut lumi muodostaa jäänpäälle kirkkaan pelin. Silta ja valot heijastuvat jäästä kuin peilistä.

Valokuvaus

Noin 6kk sitten päätin palata valokuvauksen pariin muutenkin kuin puhelimen kameralla. Hankin vuodenvaihteen tarjouksista Sonyn järjestelmäkameran ja siihen sopivan yleislinssin. Tietoisesti välineiden rajoittaminen säästää lompakkoa, sekä pakottaa hieman enemmän miettimään mitä haluaa kuvata ja miten.

Välittömästi on myönnettävä, että kärsin jatkuvasti ongelmasta jossa kuljen kameran kanssa, mutta en vain ota kuvaa yhtään mistään. Mikään ei tunnu sopivan linssin eteen ja jostain syystä kuvat jäävät ottamatta.

Olen viimevuosina kuvannut paljon urbaania kaupunkimaisemaa sekä vastapainoisesti myös luntoa. Välillä tuntuukin, että pitäisi lähteä kauemmaksi etsimään uusia maisemia. Todellisuudessa kyse vain kykenemättömyydestä nähdä asioita.

Pääasiana on lähteä ovesta ulos kameran kanssa näkemään ja kokemaan asioista.

-Mikko

Edellinen
Edellinen

Threads